Reviews

Dirk de Korte ~ Divemaster opleiding

Ja dat komt ervan , een poosje terug mijn rescue opleiding gedaan bij Ingmar. Dit was zo goed bevallen ,leuke manier van lesgeven, improvisaties en alles op een rustige manier uitleggen, dat ik zin kreeg om verder te gaan. Dus het vervolg ,Divemaster opleiding.20150901_205813

Zo gezegd zo gedaan, en op het moment de studieboeken op de mat vielen dacht ik .. o shit wel een heel dik boek J Maar een mooi plan van aanpak met Ingmar gemaakt en hup aan de bak.

Ook deze opleiding ging weer zoals bekend bij die man , het is gewoon een goede instructeur en een goede opleiding afgewisseld  met wat tijd voor wat humor. Vooral dat laatste vind ik altijd wel prettig ,niet de hele tijd de boog gespannen houden. Ook daar weet hij de juiste mix in te vinden. De opleiding op zich is best wel stevig te noemen, en waar ik zelf goed op moest letten is dat ik dicht genoeg bij de cursist bleef om in te kunnen grijpen.

Je bent geneigd om te denken dat cursisten het wel goed doen, omdat je zelf zoveel ervaring hebt en er onbewust van uitgaat dat de cursist dit ook wel kan. Ook oefening voordoen gaat bij jezelf zo vanzelfsprekend, dat je wel eens vergeet dat dit voor een cursist niet zo gewoon is.

De opleiding was mede zo interessant omdat je eigenlijk weer teruggaat van de open water opleiding tot en met de rescue opleiding. Dus weer even het geheugen opfrissen. Verder is het ook gewoon leuk om mensen enthousiast te maken voor de duiksport en dat je tevreden IMG_9974gezichten ziet.

Al met al een aanrader om deze cursus te doen en als je dan toch doet ,zou ik adviseren om het bij Ingmar te doen. Mede omdat hij goed de tijd neemt voor je.

Gr van een tevreden en blije pas geslaagde Divemaster.

Dirk de Korte, Divemaster opleiding 2015 @ ingmarduikt.nl