Laatste nieuws

Binnenkort beschikbaar specialty : Self Reliant Diver

Binnenkort beschikbaar specialty : SELF RELIANT DIVER

De PADI Distinctive Specialty Self-Reliant Diver is één van de laatst ontwikkelde specialties van PADI en waarschijnlijk ook één van de spannendste.

Het is PADI’s wereldwijde stellingname dat verantwoord zelfstandig duiken niet voor iedereen is weggelegd, maar dat het wel een plaats heeft binnen de duikwereld. PADI is steeds Self-Reliant-Divervoorvechter geweest als het aankomt op toepassen van het buddy systeem. Dit zal ook zo blijven, maar voor ervaren duikers die de nodige training willen ondergaan, zichzelf passend willen uitrusten en de bijkomende risico’s willen aanvaarden, ontwikkelde PADI deze uitdagende cursus die zelfredzaamheid op het hoogste niveau brengt.

Het doel van de Self-Reliant Diver specialty cursus is het herkennen en ontwikkelen van zelfvertrouwen en onafhankelijkheid terwijl men zelfstandig duikt. Dit met erkenning en aanvaarding van de rol en de bijdrage van het buddy systeem tot de duikveiligheid.

Duiken zonder een buddy vereist ervaren duikers die de nodige overgave hebben om zichzelf gepast te trainen en uit te rusten, plus daarbij de toegevoegde risico’s, die eraan verbonden zijn, te aanvaarden. Deze personen moeten de vereiste houding en geschiktheid bezitten om zelfstandig duiken na te streven. Voorbeelden van duikers die zelfstandig duiken zijn b.v. instructeurs, divemasters, fotografen of cameramensen, TecRec duikers of gewoon zeer ervaren duikers die een nieuwe uitdaging zoeken.

VOOROPLEIDING:
Advanced Open Water Diver en 100 gelogde duiken

Cursuskosten:
Theorie bespreking en 3 buitenwaterduiken.
€ 249.-

MEER INFORMATIE:
Voor meer informatie kunt je e-mailen naar selfreliant@ingmarduikt.nl
Wil je op de hoogte gehouden worden vanaf waneer deze cursus gegeven kan worden? E-mail me even en ik laat het weten (planning juli 2016).

Deze cursus wordt gegeven in samenwerking met Zandokhan Diving te Hardewijk