Self Reliant

Self Reliant Diverdownload

Het PADI systeem is voorstander van het toepassen van het buddy-systeem, maar voor sommige duikers is de specialty Self Reliant Diver een uitkomst. Zo duiken Instructeurs en Divemasters technisch gezien eigenlijk al vaak alleen, omdat ze geen volwaardige buddy hebben die hen komt helpen in een noodsituatie.

Maar denk ook aan fotografen die vaak erg lang op één plek bezig zijn om dat perfecte plaatje te schieten, en precies daarom vaak moeilijk een buddy kunnen vinden. Deze cursus is er niet alleen gericht op om alleen te duiken, maar zorgt er ook voor dat je onafhankelijk, en niet altijd meer op je buddy hoeft te vertrouwen.

 

Waarom kies je er voor om alleen te duiken?
Dat het duiken in je eentje extra risico’s met zich meebrengt, spreekt voor zich. Voor een deel zul je die risico’s gewoon moeten accepteren, maar veel risico’s kun je ook ondervangen. Dat is wat je leert in de PADI Self Reliant Diver Specialty.

Waarom alleen duiken?
Duiken zonder een buddy vereist ervaren duikers die de nodige overgave hebben om zichzelf gepast te trainen en uit te rusten, plus daarbij de toegevoegde risico’s, die eraan verbonden zijn, te aanvaarden. Deze personen moeten de vereiste houding en geschiktheid bezitten om zelfstandig duiken na te streven. Dit kunnen zijn: duikprofessionals zoals instructeurs en divemasters, onderwater fotografen en cameramensen, TecRec duikers, ervaren duikers die deelnemen aan avontuurlijke duiken, waarbij de veiligheidsmarge kleiner wordt, zoals bij het binnengaan van wrakken en grotten.Self-Reliant-Diver

Wat leer je in de cursus
Zo leer je onder andere problemen oplossen waar je normaal gesproken voor bij je buddy terecht kunt. Ook wordt er wat dieper ingegaan op luchtverbruik e.d. Je kunt dus na het volgen van deze specialty duiken plannen en uitvoeren in je eentje, maar verder leer je ook 100% voor jezelf te kunnen zorgen binnen het normale buddy systeem. Het is een erg aparte ervaring om voor het eerst echt alleen te duiken en alleen al daarom een aanrader!

De Self reliant cursus bestaat uit twee hoofdbestanddelen:

  • Korte theorie
  • 3 duiken

De duikuitrusting die je gebruikt
Je kunt je eigen uitrusting gebruiken, en deze breiden we uit met een extra fles. Je kunt de cursus ook in je sidemount set doen als je deze hebt. Voor de duik krijg je een extra 7 ltr fles mee als backup. Heb je zelf een klein flesje dan kun je die ook gebruiken natuurlijk

Het lesmateriaal dat je nodig hebt
Je ontvangt een gratis boekje over Self reliant cursus met meer informatie (Engels) en maakt enkele kennisvragen welke we aan de waterkant zullen behandelen

Deelnamevereisten
Om aan deze cursus mee te doen moet je minimaal Advanged Open Water zijn en 100 gelogde duiken hebben. Minimale leeftijd is 18 jaar.

Wat kost het.
Voor de prijs kun je hier klikken

Waar?
Op afspraak zoeken we een geschikte locatie. Waarschijnlijk zal dit Vinkeveen worden.

Begin nu
E-mail of bel me voor een afspraak of vraag me voor meer informatie