Laatste nieuws

Dirk de Korte geslaagd voor de Self Reliant Cursus

Vandaag duik 3 van de Self-Relaint cursus volbracht met Dirk. We waren al een aantal weken bezig en namen onze tijd. De cursus kan best pittig zijn omdat je ‘workload’ onderwater wordt vergroot. Een interessante cursus waardoor je nog meer bewust wordt van een gedegen planning. En hoewel Self-Reliant voor vele gelijk staat aan SOLO duiken is het in deze cursus meer gericht op besef.

Vandaag duik 3 uitgevoerd. Dirk had een eigen planning gemaakt. Stap 1 was 18 mtr voor 8 min, daarna door naar 11 mtr voor 15 minuten en de laatste fase 7 mtr voor 10 minuten. Met daarbij nog de opdracht om zelf te navigeren, de planning in de gaten houden, je houden aan een omkeerpunt en het punt dat je het water uit moet, een ‘geen lucht meer ‘ situatie oplossen en weer terug komen bij de instapplek. Ondertussen ook nog eens gegeven bijhouden om later een goede berekening te maken van je luchtverbruik. Al met al een beste klus.

Dirk gefeliciteerd met het behaalde resultaat en veel goede Self-Reliant duiken gewenst, al hoop ik dat je nog wel vaak met mij wilt duiken 🙂

[huge_it_gallery id=”16″]