Reviews

Christina Koren-Stavast ~ Diverse specialties

Afgelopen jaar ben ik samen met Ingmar en zijn divemaster Dirk een groot project gestart in mijn duikcarrière. Nadat ik bij Ingmar de navigatiecursus had gevolgd, vond ik dat de samenwerking zo goed beviel dat ik ook mijn Advanced open water wilde halen. Dit wilde ik doen door vijf specialties te volgen. Ik had mijn PBB al gehaald dus ik moest er nog vier. Ondertussen had ik ook de navigatiecursus afgerond waardoor ik nog maar drie specialties hoefde te doen. Diepduiken was verplicht, en zoeken en bergen en driftduiken hadden mijn voorkeur.

We oefenden veel in Vinkenveen en ook in Zeeland. Ingmar stelde mij op mijn gemak en gaf mij zelfvertrouwen. Hij liet en laat me geloven dat ik kan duiken. Ook hielp hij me angsten te overwinnen en leerde ik bij hem dingen die ik nog nooit gedaan had. Een voorbeeld hiervan is stromingsduiken bij de Zeelandbrug, dit vond ik echt schitterend en ook het op laten van een decoboei en het werken met een hefballon.

Tijdens de diep duik deden we allerlei “experimenten” om je te laten zien wat druk met je doet onderwater. Ook een testje hoe snel je boven en onderwater reageert.

Door Ingmar heb ik ook mijn angst voor nachtduiken overwonnen. Eerst samen met hem in Vinkenveen ervaren wat het was en daarna een prachtige nachtduik gemaakt in Dreischor waar we veel kreeften zagen. Daardoor heb ik naast de bovengenoemde specialties ook de nachtduikspecialtie gedaan waardoor mijn specialties aantal op zes komt.

Volgend  jaar gaan we nog een diepduik doen  om dit grote project af te sluiten en glans te geven met mijn Advanced open water.

Ik heb dit jaar heel veel geleerd op duikgebied maar ook op persoonlijk vlak. Ik heb door met Ingmar het diepe in te gaan, zelfvertrouwen gekregen en dingen gedaan die ik in eerste instantie niet voor mogelijk hield.

Van een “duikkleuter” ben ik een duikadolescent aan het worden.

Ik wil Ingmar en Dirk bedanken dat zij met mij deze uitdaging zijn aangegaan.