Christina Koren ~ Geslaagd voor Advanged Open Water Diver

Met trots kunnen we melden dat Christina Koren geslaagd is voor haar Advanged Open Water brevet. Een hele prestatie mede omdat Christina niet via de normale weg gedoken heeft maar koos voor de langere weg nl door het halen van 5 volledige specialties.
Maar liefst 18 duiken waren er voor nodig om tot dit mooie resultaat te komen. De moeite waard om deze even te noemen:

  • Navigatie  3 duiken
  • Nachtduiken 2 duiken
  • Diepduiken 5 duiken
  • Zoeken en Bergen 4 duiken
  • Droogpak 2 duiken
  • Stroming 2 duiken

Vorige jaar contacte Christina mij dat ze graag haar Advanged Open Water wilde halen maar ze niet wist of dit ging lukken. Waarop de vraag al snel kwam van: waarom niet?
Christina had haar 1* brevet bij de NOB gehaald en wilde graag verder. Ze besloot privé begeleiding te nemen en over te stappen op PADI, en dat bleek een schot in de roos. Ze werd zo enthousiast dat ze zelfs nog twee extra specialties deed. Niet te houden die meid.  De Peak Performance Specialty had ze al bij mijn Collega Charles Bosma gehaald.
We gingen aan de slag met het doel om voor eind 2017 haar Advanged in de pocket te hebben. Helaas hebben we dat op 1 duik na niet gehaald, en we besloten dit begin 2018 af te ronden. We gingen voor kwaliteit en namen dus de tijd. Afgelopen zaterdag was het dan zo ver. De laatste diepduik moest worden volbracht bij Den Osse in Zeeland. Na een mooie duik was het moment dan eindelijk daar…..geslaagd. Niet helemaal binnen het jaar maar dat maakt niet uit. Het resultaat telt.
Wat was ze blij en terecht. Een hele mooie prestatie waar hard voor gewerkt is, of zoals Christina zelf aangeeft:

” Advanced Open Water voor mij is: 
Aanleren van nieuwe duikvaardigheden, Overwinnen van angsten, Waanzinnig veel plezier hebben om onder water te zijn.
Boven al leren hoe ik in situaties rustig moet en kan blijven als dingen even niet gaan zo als ze zouden moeten gaan. Ik ben blij dat ik na een lang traject uit eindelijk mijn AOW heb gehaald.  Met dank aan Ingmar die door zijn geduld de rust bewaarde en bewaakte.  Groeten, Christina Koren “

Christina heeft de smaak te pakken en ondertussen is haar EFR brevet ook al binnen, en gaan we dit jaar verder met Rescue Diver.

Nogmaals van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat.

Met dank aan Dirk de Korte (Divemaster), Yvonne Hendriks (Slachtoffer bij EFR), Grada de Korte (Ondersteuning) en natuurlijk Rob voor het altijd weer klaar staan en ‘BOB’ zijn.

Ingmar Thomassen
Ingmarduikt.nl