Advanced Open Water

Wereldwijd Erkend
Levenslang geldig
Advanced Certificaat
Tot 30mtr diep
Kies uit 16 specialties

Ontdekken, Plezier hebben, Ervaren

Daar draait het in de PADI Advanced Open Water Diver-cursus om. Je hoeft niet “gevorderd"(Engels: advanced) te zijn om deze cursus te volgen. Hij is bedoeld om jou te laten vorderen met duiken, zodat je er direct nadat je het PADI Open Water Diver-brevet hebt gehaald mee kunt beginnen. De cursus helpt je door middel verschillende Adventure-duiken meer zelfvertrouwen op te bouwen en je duikvaardigheden uit te breiden. Je kunt verschillende specialty's uitproberen en doet onder begeleiding van je PADI-instructeur meer ervaring op. Je logt de duiken en ontwikkelt vaardigheden, en vindt nieuwe manieren om plezier te halen uit het duiken.

Ontvang vrijstelling! Elke Adventure-duik telt mee als eerste duik van de betreffende PADI Specialty Diver-cursus. Heb je al een specialty-cursus gevolgd, bespreek dan met je instructeur of die als Adventure-duik kan meetellen

Voor wie is deze cursus bedoeld?

PADI (Junior) Open Water-duikers die ten minste 12 jaar oud zijn mogen zich voor de Advanced Open Water Diver-cursus aanmelden. Duikers die jonger zijn mogen alleen aan bepaalde Adventure-duiken deelnemen. Vraag dit na bij je PADI-instructeur.

Als je al een Adventure Diver bent, hoef je nog maar twee extra Adventure-duiken te doen om in aanmerking te komen voor het Advanced Open Water Diver-brevet.

Hoe ga je te werk

Je zet samen met je instructeur je leerweg uit door te kiezen uit een lange lijst Adventure-duiken. Er zijn twee verplichte duiken: een diepe duik en onderwaternavigatie. De overige drie duiken kun je vrij kiezen. In totaal maak je dus vijf duiken.
Tijdens de diepe Adventure-duik leer je hoe je duiken moet plannen als je rekening moet houden met lichamelijke effecten en uitdagingen die een diepe duik met zich meebrengen. De Adventure-duik voor onderwaternavigatie is er om je navigatievaardigheden voor op kompas zwemmen te verfijnen en om beter te leren navigeren met behulp van vinslagen, visuele kenmerken en op tijd.

De andere kennis en vaardigheden die je opdoet zijn afhankelijk van je interesse en welke Adventure-duiken je kiest. Zo kun je kiezen uit fotografie, perfect uittrimmen, visidentificatie, wrakduiken nog veel meer. Klik hier voor de volledige lijst.

Duikuitrusting

Naast de basisduikuitrusting heb je een kompas en een duikmes of ander snijwerktuig nodig. Afhankelijk van de Adventure-duiken die je gaat volgen, kun je ook nog andere apparatuur nodig hebben. Zo heb je uiteraard een droogpak nodig voor de Dry Suit Adventure-duik en een sidemountconfiguratie voor de Sidemount Adventure-duik. Je PADI-instructeur zal je uitleggen welke uitrustingstukken er nodig zijn en kan eventueel andere apparatuur voorstellen, zoals een duiklamp voor nachtduiken of een hefballon voor zoeken en bergen .

Neem contact op met Ingmar om meer te weten te komen over wat je nodig hebt om van start te gaan met je avonturen in de Advanced Open Water Diver-cursus.

Ga van Start

Je kunt een digitaal boek bestellen bij Ingmar of je kunt er ook voor kiezen de papieren versie van het Adventures in Diving-cursushandboek door te nemen en de Adventures in Diving-video (op DVD) te bekijken. Ga langs bij  Ingmar om je in te schrijven voor de cursus en om je studiematerialen mee te nemen zodat je meteen thuis aan de slag kunt. Ingmar zal afspraken met je maken voor de kennistoets en voor het plannen van de Adventure-duiken.

Kies voor het volledige pakket

Je kunt er ook voor kiezen om het volledig pakket te nemen. I.p.v alleen de eerste duik van een specialty te doen voor je Advanced pakket, doe je 5 volledige specialties. Je doet dan ruim 16 duiken. Je haald  5 specialties en krijgt je Advanced brevet er gratis bij. Besluit je om later nog je Rescue te gaan halen dan heb je daarna het recht om het hoogst haalbare brevet binnen het recreatief duiken aan te vragen nl het "Master Scuba Diver" brevet. Een hele prestatie.

Bekijk nu de aanbieding voor het volledige pakket

 

PADI Advanced Open Water Diver Course

Zet jij de volgende stap en ga je voor je Advanced Brevet? Laat een bericht achter voor meer informatie