Rescue Diver

Rescue Diver Cursus

Tot 30 mtr
Wereldwijd
Rescue Brevet
Help andere in nood
PADI Erkent

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Duikers beschrijven de PADI Rescue Diver-cursus doorgaans als de meest uitdagende cursus, maar ook meteen als de cursus die het meeste de moeite waard is. Waarom? Omdat je leert problemen in het water te voorkomen en te managen, en omdat je zelfverzekerder wordt in je duikvaardigheden en dat je daardoor anderen indien nodig de helpende hand kunt bieden. Tijdens de cursus leer je om een betere buddy te worden door vaardigheden gericht op probleemoplossing te oefenen totdat deze een tweede natuur voor je worden. Daarnaast is de cursus gewoon leuk! Het gaat om een serieus onderwerp maar tussen de bedrijven door wordt er doorgaans ook heel wat afgelachen.

Wie kan er mee doen met deze cursus

PADI (Junior) Adventure Open Water Divers van minimaal 12 jaar oud die ook de Underwater Navigation Adventure Dive (onderwaternavigatie) hebben gedaan mogen deelnemen aan de Rescue Diver-cursus. Je moet ook de Emergency First Response Primaire en Secundaire Zorg-cursus (reanimatie en eerste hulp) in de afgelopen 24 maanden hebben gevolgd. Je mag deze cursus echter ook tijdens de Rescue Diver-cursus volgen. Je instructeur kan ook gelijktijdig met de cursus de PADI Emergency Oxygen Provider-cursus geven.

Wat ga je leren?

De PADI Rescue Diver-cursus bereidt je voor op het omgaan met duiknoodgevallen, zowel de ernstige als de minder ernstige, door verschillende technieken toe te passen. Aan de hand van theorie en reddingsoefeningen leer je waar je op moet letten en hoe je daar op moet reageren. Tijdens de reddingsscenario’s pas je je kennis en vaardigheden toe. Onderwerpen die behandeld worden zijn:

  • Zelfredzaamheid
  • Stress bij andere duikers herkennen en ermee omgaan
  • Omgaan met een noodgeval en nooduitrusting
  • Duikers redden die in paniek zijn
  • Bewusteloze duikers redden

Hoe start je deze cursus

Schrijf je in voor Rescue Diver cursus om meteen van start te gaan.
Leer je liever online? Neem contact met me op voor meer informatie. Dan kunnen we dit opzetten.

Als je dat liever hebt kan je ook studeren aan de hand van de papieren versie van het Rescue Diver-cursushandboek om daarna de Rescue Diver-video te bekijken (op DVD).
Je krijgt dan de studiematerialen mee waarna je aan de studie kunt. Je PADI Instructor Ingmar Thomassen zal met je de lessen inplannen, waar onder de herhaling van de theorie, de reddingsoefeningen en de scenario’s.

Open en transparant over de prijs. Bekijk hier de prijslijst

Wat voor duikuitrusting ga je gebruiken?

Je maakt gebruik van je basisduikuitrusting en van een pocketmasker om aan de wateroppervlakte te kunnen beademen. Tijdens de oefeningen zul je ook gaan werken met een zuurstofsysteem, drijfmiddelen, markeringsboeien en wellicht zelfs een reanimatiepop. Je PADI Instructor zal met je doornemen welke uitrusting je nodig hebt en komt eventueel met suggestie voor de aanschaf van extra uitrusting. Bijvoorbeeld een eigen zuurstofsysteem dat tijdens je hele duikcarrière nuttig kan zijn.

 

Zet nu de eerste stap en wordt een rescue duiker. Neem contact met me op en we maken een op maat porgramma voor je

Bekijk hier een impressie van de rescue cursus