Self-reliant

Self-reliant

Wereldwijd Erkend
Levenslang geldig
Self-reliant Certificaat
Tot 30mtr diep
Self-reliant

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Als Self Reliant Diver leer je de rol van het buddy-systeem te erkennen, te aanvaarden en bij te dragen aan de veiligheid en zelfredzaamheid tijdens het duiken. Het gaat er dus niet uitsluitend om om alleen te duiken, de cursus heeft veel meer omvang. Vandaar dat PADI er niet voor gekozen heeft om de Specialty Solo Diver te noemen. Fotografeer jij of ben je Divemaster? Dan is deze cursus een verrijking voor je duik carrière.  Als je alleen op vakantie gaat en een buddy toegewezen krijgt die je niet kent, dan heb je aan deze cursus ook veel extra’s. De cursus geeft je nog meer zelfvertrouwen dan wat je al hebt, want om deel te nemen dien je wel minimaal 100 duiken te hebben. Je kan na de cursus namenlijk wel alleen het water instappen. Dit doe je dan goed gepland.

De redenen om de Solo / Self Reliant duiker cursus te volgen:
• Vaardigheden ontwikkelen en uitvoeren bij duiken met en zonder partner.
• Vaardigheden van zelfredzaamheid aan te scherpen, waardoor de duiker een sterkere partner is.

 

Hoe nu van start te gaan?

Neem contact op met Ingmar via het contact formulier of telefonisch / WhatsApp. Samen bespreek je de opleiding en wordt het PADI Sidemount Diver- en Tec Sidemount Diver-handboek besteld. Neem het eerste hoofdstuk door voorafgaand aan je les. Door thuis alvast het een en ander door te nemen ben je beter voorbereid op je duik met sidemountapparatuur. Voor de korte theorie introductie en praktijklessen prikken we gezamenlijk een datum.

Welke duikuitrusting ga je gebruiken

Je zult gebruik maken van je eigen masker, vinnen, snorkel en duikpak. Daarnaast krijg je een sidemountset te leen welke je kunt gebruiken tijdens de cursus. Uiteraard informeren we je over de sidemountuitrusting die je nodig hebt, waar onder een trimvest en een harnassysteem dat geconfigureerd is voor sidemountduiken en bijbehorende duikflessen, elk met een eigen ademautomaat en manometer.

De volgende stap

Configureer jezelf op een andere manier en behaal je volgend brevet:

  • Geef je op voor de Sidemount Diver-cursus bij je Ingmarduikt.nl
  • Blader door de PADI-cursuscatalogus.

Zet jij de volgende stap en ga je voor je Sidemount Certificaat? Neem contact met me op en we bepreken alles

Ingmar & Dirk in Curacao met Sidemount set