Sidemount

Sidemount Diver

Wereldwijd Erkend
Levenslang geldig
Sidemount Certificaat
Tot 30mtr diep
Sidemount

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Het is geen vereiste om duikflessen op je rug te dragen als je de onderwaterwereld gaat verkennen. Toch is dit iets wat je het meest ziet.
Veel duikers hebben het gemak en plezier ondervonden van duiken met flessen aan hun zij in plaats van op de rug. Sidemountduiken geeft je flexibiliteit en mogelijkheden om je te stroomlijnen. Daarnaast hoef je niet met zware flessen op je rug te zeulen – ga gewoon het water in, klik ze vast en ga er vandoor. Klinkt dit interessant? Schrijf je dan in voor de PADI Sidemount Diver Specialty-cursus.

Duiken met een sidemountconfiguratie betekent gewoon dat je de flessen aan de zijkant monteert in plaats van op je rug. Dit vermindert bewegingsweerstand en is voor veel duikers een stuk comfortabeler. Sidemountduikers hebben vaak twee kleinere flessen die ze in het water bevestigen. Hierdoor wordt het dragen van de flessen en de set om doen makkelijker, vooral voor mensen die problemen hebben met het lopen met een fles op de rug. Technisch duikers hebben meestal extra flessen nodig, en vinden een sidemount-configuratie de beste optie

Als je een PADI Open Water Diver bent van minimaal 15 jaar oud dan mag je deelnemen aan de PADI Sidemount Diver-cursus.

Wat ga je leren?

Los van dat je meer komt te weten over de vele voordelen van duiken met een sidemountconfiguratie leer je tijdens een beschutwaterduik en drie buitenwaterduiken om:

    • Een sidemountduikuitrusting op de juiste manier op te bouwen en te configureren.
    • Je gewichtsysteem en je sidemountuitrusting zodanig af te trimmen dat je perfect in het water bent uitgebalanceerd.
    • De gasvoorziening te managen door zoals van te voren gepland, als je twee flessen bij je hebt, te wisselen van tweede trap.
    • Correct tijdens de sidemountduik te reageren op potentiële problemen.

De eerste duik van deze PADI Specialty Diver-cursus levert mogelijk vrijstelling op voor deze Adventure-duik van je Advanced Open Water Diver-cursus. Vraag je instructeur hoe dit in zijn werk gaat.

 

Hoe nu van start te gaan?

Neem contact op met Ingmar via het contact formulier of telefonisch / WhatsApp. Samen bespreek je de opleiding en wordt het PADI Sidemount Diver- en Tec Sidemount Diver-handboek besteld. Neem het eerste hoofdstuk door voorafgaand aan je les. Door thuis alvast het een en ander door te nemen ben je beter voorbereid op je duik met sidemountapparatuur. Voor de korte theorie introductie en praktijklessen prikken we gezamenlijk een datum.

Welke duikuitrusting ga je gebruiken

Je zult gebruik maken van je eigen masker, vinnen, snorkel en duikpak. Daarnaast krijg je een sidemountset te leen welke je kunt gebruiken tijdens de cursus. Uiteraard informeren we je over de sidemountuitrusting die je nodig hebt, waar onder een trimvest en een harnassysteem dat geconfigureerd is voor sidemountduiken en bijbehorende duikflessen, elk met een eigen ademautomaat en manometer.

De volgende stap

Configureer jezelf op een andere manier en behaal je volgend brevet:

  • Geef je op voor de Sidemount Diver-cursus bij je Ingmarduikt.nl
  • Blader door de PADI-cursuscatalogus.

Zet jij de volgende stap en ga je voor je Sidemount Certificaat? Neem contact met me op en we bepreken alles

Ingmar & Dirk in Curacao met Sidemount set